Goede doelen

Make A Wish

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil van al deze jonge patiënten tussen
3 en 18 jaar hun allerliefste wens vervullen. Grote kans dat daar een kind uit jouw directe omgeving bij zit.

Dichterbij dan je denkt
De zoon van de buren. Een klasgenoot van je kind. Het nichtje van je collega. Deze kinderen hebben ook dromen en wensen. Leven als een beroemdheid, de kerstman ontmoeten, een ballonvaart maken, op visavontuur… Via de Wish Maps zie je voor welke ernstig zieke kinderen in jouw omgeving jij ites kunt betekenen: wishmaps.makeawishnederland.org

De kracht van een Wish Journey
Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Stichting Out of Area – FutureA Kid’s Festival

Stichting Out of Area is een organisatie die zich al 16 jaar inzet voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Door het opknappen van scholen, kinderdagverblijven, jeugdhonken, ziekenhuizen en instellingen, het aanbieden van allerlei activiteiten en het uitwisselen van ervaringen en kennis helpen wij de mensen aldaar weer een stuk vooruit.

Daarbij werken wij nauw samen met groepen jongeren, studenten van VO, Praktijk onderwijs, MBO en HBO scholen uit Nederland, die letterlijk de handen uit hun mouwen steken en hun kennis ter beschikking stellen. Dat doen zij niet alleen tijdens de uitvoering van het project, maar ook tijdens de gehele voorbereiding. Meer info leest u op www.outofarea.nl

Tijdens de Country & Christmas fair zamelen wij geld in voor het “FutureA Kidsfestival’.  Een festival voor zo’n 30.000 kinderen uit 4 steden in Bosnië & Herzegovina.De kinderen worden verwend met dans, muziek, sport, spel en knutselworkshops, waarbij de dag wordt afgesloten met een spetterende show! Zodat zij even alles om hen heen kunnen vergeten.

Villa Joep

Wat fijn dat we dit jaar voor het eerst op de fair aanwezig zijn! Villa Joep financiert en stimuleert onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker en is opgericht door ons, de ouders van Joep.

Joep overleed aan deze ziekte op 4-jarige leeftijd. Wij zetten zijn strijd en die van heel veel andere kinderen die het niet mochten redden nu voort uit hun naam. De overlevingskans is nu nog schrikbarend: slechts 30%.

We garanderen dat 100% van iedere euro die we ontvangen naar onderzoek gaat. Villa Joep bestaat alleen uit vrijwilligers en alles wat we aan materiaal en diensten nodig hebben wordt gesponsord door bedrijven.

Vele acties, groot en klein, hebben inmiddels zo’n 20 wetenschappelijke onderzoeken mogelijk gemaakt.

Een lange adem en heel veel donaties zullen onze droom doen uitkomen: ieder kind moet genezen van neuroblastoom.

Prinses Beatrix Spierfonds

Krachtig tegen spierziekten
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn er ruim 200.000. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen. Ons belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte op dit moment. Samen met internationale experts maken we zorgvuldige afwegingen over welke onderzoeken we financieren. Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn. Onschatbare waarde. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers. 

Wat onderzoek kan betekenen
We weten dat het kan. Voor de ziekte van Pompe is, met onze hulp, een medicijn ontwikkeld dat levens redt. Maar er zijn nog 599 spierziekten te gaan. Daarvoor is verder wetenschappelijk onderzoek nodig, dus tijd en geld. Door zoveel mogelijk fondsen te werven kunnen we meer onderzoek doen. Meer onderzoeken bieden meer kans op resultaat in minder tijd. Zo simpel is het.
Ga voor meer informatie naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Inpakservice
voor het goede doel

Stichting Out of Area pakt uw aangekochte cadeaus prachig in, tegen een betaling vanaf 2,50.

Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het Futurea kidsfestival dat zij elk jaar organiseren in Bosnië & Herzegovina.

Meer info: www.futurea.nl

Stand nr. 100

Koop uw entreekaarten nu online en ontvang een korting!